[UTAMA]   [CARA PEMBELIAN]   [HUBUNGI KAMI]

AWAS : Cara ini bakal menyebabkan kutipan yuran sekolah anda mencapai target hampir 100%

"INGINKAN CARA YANG LEBIH MUDAH MENGURUSKAN KUTIPAN YURAN SEKOLAH/KAFA/TADIKA/PUSAT TUISYEN/PIBG ANDA?"

Kini, anda tidak perlu lagi menggunakan BUKU RESIT dan FAIL REKOD YURAN untuk merekod bayaran yuran. Semuanya boleh dilakukan dengan kaedah mudah kami ini.


Assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh dan salam sejahtera

Tahukah anda merekod bayaran yuran dengan lebih sistematik sebenarnya amat penting di dalam menguruskan kutipan yuran. Sekiranya rekod bayaran tidak diurus sebaiknya, anda berisiko : -

KEHILANGAN MAKLUMAT sekiranya buku resit anda hilang/rosak
jumlah kutipan anda tidak 100% sekaligus MENJEJAS KOS OPERASI
pekerja anda dengan mudah boleh mengubahsuai maklumat bayaran sekaligus PECAH AMANAH dengan duit yuran anda
ibubapa akan HILANG KEPERCAYAAN dengan anda apabila sering berlaku kesilapan rekod bayaran

Sebelum saya meneruskan penerangan mengenai kaedah kami ini, saya ingin tahu adakah anda :-

Pengurusan Kafa Integrasi, SRA, Pengusaha Tadika, Maahad, Pusat Tuisyen, AJK PIBG, Taska atau Persatuan Penduduk?
Bertanggungjawab menerima bayaran yuran dari ibubapa?
Inginkan rekod bayaran yuran anda lengkap dan mudah dicapai?
Inginkan laporan kutipan dan tunggakan boleh dikeluarkan dengan segera?
Ingin mencapai jumlah kutipan 100% setiap bulan?

dan adakah anda pernah mengalami situasi-situasi seperti ini?

PENAT NAK TULIS RESIT
, terutama ketika waktu gaji, ramai yang datang untuk bayar yuran, sehingga lenguh tangan dibuatnya

Bukan setakat tulis resit sahaja, kena tulis dalam buku rekod bayaran lagi, dah jadi DUA KALI KERJA...tak habis-habis menulis

Bila semuanya direkod secara bertulis, LAMBAT dan SUSAH nak KENALPASTI SIAPA yang BELUM BAYAR..untuk menyemak, terpaksa belek satu per satu dalam buku rekod bayaran...boleh juling mata

Bila pihak pengurusan perlukan LAPORAN kutipan yuran, SUSAHnya nak BUAT, silap-silap seminggu pun belum tentu siap

Setiap bulan, mesti ada ibubapa yang lambat bayar, kadang-kadang sampai berbulan-bulan tak bayar. Dah kena TULIS SURAT PERINGATAN pula, menulis lagi!

atau...pernahkah anda terfikir, alangkah seronoknya kalau......

Anda tak perlu lagi menulis sana sini, hanya klik klik je resit dah siap dicetak

Anda tak perlu lagi buat kerja dua kali, rekod bayaran direkod secara automatik selepas resit dicetak

Anda hanya perlu klik klik sahaja, senarai nama pelajar yang belum bayar dah tersedia. Bukan setakat tu saja, anda boleh asingkan ikut kelas atau secara keseluruhan kelas lagi

Bila pihak pengurusan minta laporan kutipan yuran, dengan tersenyum anda boleh terus berikan pada mereka, tak perlu tunggu seminggu, seminit je dah siap

Anda tak perlu susah-susah menulis surat peringatan lagi, yang belum tentu sampai ke tangan ibubapa. Hanya sekali klik, peringatan melalui sms terus masuk ke telefon bimbit ibubapa. Kalau tak bayar juga, klik lagi dan lagi...sampai dia bayar...hehe

Jika anda menjawab YA utk semua di atas...
Anda WAJIB baca lebih lanjut kerana kami ada jawapan untuk masalah anda.....

Sebelum tu, kami nak cerita sikit sejarah kami.........



Pada tahun 2007, kami mendapat peringatan dari Kafa tempat anak kami bersekolah yg mengatakan kami belum bayar yuran. Maka, terperanjatlah kami, kami dah bayar semua yuran, kenapa mereka kata kami belum bayar??

Makanya, kami pon pergilah menemui pihak sekolah. Setelah dikaji, rupa-rupanya mereka ada masalah dengan kaedah merekod bayaran yuran. Ada yg belum dikemaskini, ada yg sengaja tidak direkod....yg mana menyebabkan sebilangan pelajar dikatakan belum bayar yuran.

Setelah berbincang, kami pon menawarkan diri utk membina satu sistem utk membantu Kafa tersebut. Maka, terhasillah satu sistem yang dinamakan SISTEM KUTIPAN YURAN (SKY) utk membantu mereka menyelesaikan masalah mereka tadi.

Jadi, sistem ini kami bina secara in-house di KAFA tersebut. Dibina secara in-house bermakna, sistem ini telah  dibina dan dipertingkatkan berdasarkan keperluan dan kemudahan mereka sehingga ianya benar-benar berfungsi sepertimana dikehendaki.

Alhamdulillah, setelah mereka menggunakan sistem kami, tiada lagi masalah keciciran rekod dan juga penyelewengan wang yuran oleh insan2 yg tak berkenaan.....

Selepas itu, kami pertingkatkan lagi sistem kami berdasarkan maklumbalas dari pelanggan-pelanggan kami yg lain....supaya ianya lebih menepati keperluan semua pelanggan kami.


Pada 2011, kami menambahbaik Sistem Kutipan Yuran (SKY) kepada versi online, dan kami dinamakan 



Apa itu SKY Online?

Merupakan satu sistem atau aplikasi online yg bertujuan utk memudahkan segala urusan berkaitan kutipan yuran.

Ianya merupakan satu sistem yg lengkap yg mampu merekod pelbagai jenis yuran, mencetak resit, mengeluarkan laporan, menghantar peringatan dan juga menerima bayaran yuran secara online.

Sangat sesuai digunakan oleh Tadika, Kafa Integrasi, SRA, Maahad, PiBG, Pusat Tuisyen, Taska dan juga Persatuan Penduduk. Boleh juga digunakan oleh mana2 organisasi yg mempunyai bayaran yuran berkala.

Apa kelebihan versi Online?

Untuk Anda :

Anda boleh guna sistem ni dari mana-mana komputer/smartphone tanpa perlu sentiasa berada di pejabat
Anda tak perlu risau kalau komputer anda rosak, anda masih boleh gunakan sistem di komputer lain
Jika anda ada byk cawangan, anda tak perlu pergi ke setiap cawangan utk guna sistem
Anda tak perlu fikir tentang back-up dan maintenance....semua tu tanggungjawab kami

Untuk IbuBapa
Boleh buat semakan rekod bayaran anak sendiri bila2. Nak terus buat bayaran pon boleh, kalau melanggan modul bayaran online

Untuk Kami
Lebih mudah utk kami menambahbaik dan memberikan khidmat bantuan yg terbaik utk anda

Bagaimana SKY Online berfungsi?


Apabila seorang pelajar/ibubapa datang untuk membayar yuran:-

  1. Guru/Kerani akan mencari nama pelajar di dalam SKY
  2. Setelah SKY memaparkan nama pelajar tersebut, guru/kerani boleh mengetahui status bayaran dan tunggakan pelajar tersebut
  3. Hanya klik pada item yang hendak dibayar, SKY akan menjana noresit dan resit sudah sedia untuk dicetak.
Sekiranya ibubapa tidak berkesempatan untuk hadir ke sekolah, Ibubapa boleh membayar yuran secara online menggunakan menu ibubapa yang hanya memaparkan maklumat yuran anak-anaknya sahaja. Bayaran boleh dibuat melalui SKY dengan cara pindahan wang/kredit kad/MEPS FPX

Gambarajah di bawah menerangkan dengan ringkas bagaimana SKY Online berfungsi





Kelebihan SKY Online


Kepada Pihak Pengurusan
Login pengguna -
Sistem dapat mengesan siapa yang merekod data
Hanya pengguna Administrator yg boleh ubahsuai data
Kaedah carian yang cepat - pengguna boleh mencari maklumat dengan cepat
Maklumat ibubapa (cth : no untuk dihubungi) dan pelajar (cth : no surat beranak) boleh didapati dengan mudah
Status jumlah bayaran dan tunggakan boleh didapati bila-bila masa, tanpa perlu menunggu buku-buku resit dari guru/kerani dikumpul dan dikira
Pemantauan jumlah bayaran dan tunggakan secara individu, kelas dan keseluruhan sekolah


Kepada Guru/Kerani
Kutipan yuran yang mudah dan cepat - pengguna hanya perlu mencari nama pelajar, dan klik dibahagian yuran yang ingin dibayar, sistem akan mengeluarkan noresit secara automatik. Pengguna boleh terus mencetak resit (tidak perlu menulis lagi)
Serahan yang lengkap dan kemas - Serahan kutipan yuran boleh dilakukan dengan mudah. Sistem akan mengeluarkan senarai mengikut tarikh yang dikehendaki dan menjumlahkan sekali kutipan hari tersebut. Tiada lagi perlu menulis senarai yang panjang dan mengira jumlah satu persatu.
Senarai nama pelajar mengikut kelas boleh diambil bila-bila masa dan terkini
Guru kelas boleh memantau kutipan yuran kelas mereka dengan mudah
Boleh mengetahui jika Yuran Sekeluarga pelajar kelasnya dibayar oleh adik beradik pelajar tersebut di kelas lain


Kepada IbuBapa
Tidak perlu pergi ke kelas setiap anak untuk membayar yuran, SKY akan menyenaraikan nama anak-anak ibubapa tersebut dan memudahkan urusan pembayaran yuran mereka
Boleh memantau dan membuat bayaran secara online terus kepada SKY dan menerima resit tanpa perlu pergi ke sekolah.


Testimoni Pelanggan Kami

Sehingga kini, kami telah membimbing lebih 30 buah sekolah sehingga mereka telah benar-benar berjaya mempunyai rekod bayaran yuran yang lengkap...30 buah sekolah ini adalah yang sentiasa berhubung dengan kami untuk berbincang.

Manakala pelanggan selebihnya mungkin juga telah berjaya senyap-senyap :) kerana SKY memang mudah digunakan. Di bawah ini adalah antara testimoni dari pelanggan kami dari 30 buah sekolah tersebut...





"Kalau dulu susah sikit nak dapat laporan yuran yang lengkap, proses mengemaskini maklumat mengambil masa yang lama. Nak cari maklumat pelajar juga susah, nak kena cari fail. Sekarang semuanya dihujung jari...."

Ustazah Siti Arbaiyah bt Mokhtar
KAFA Integrasi Darul Syahadah

"SKY byk membantu pengurusan kutipan yuran kami menjadi lebih cepat dan kemas. SKY juga membantu kami utk dptkan data2 yg diperlukan utk membuat laporan audit. Walaupun harganya lebih murah dr aplikasi lain..namun ianya menepati semua keperluan kami. Dari segi khidmat pelanggan..mrk sedia mbantu kami bila2 diperlukan..."

Ustazah Hjh Maimunah bt Semaon
Guru Besar
KAFA Integrasi As-Syakirin

"Dengan SKY, mudah utk saya mengetahui siapa yg masih belum membayar yuran walaupun bilangan pelajar saya ramai. Laporan audit saya juga mudah disediakan kerana maklumat yg diperlukan semuanya telah ada dlm SKY. SKY merupakan satu sistem yg mudah dan senang digunakan.."

Ustaz Ahmad Radzuan Hj Hassan
KAFA Integrasi Islahiah

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan keperluan pengguna.

Ciri-ciri dan Keperluan

Ciri-ciri dan Keperluan

Anda tidak perlu menyediakan server
Sistem dan data disimpan di server kami 
Tiada pemasangan perlu dilakukan di tempat anda

Kemaskini dan pembetulan akan diberikan secara berterusan
Capaian internet diperlukan
Boleh digunakan dari mana-mana komputer/smartphone/tablet yang mempunyai capaian internet (di luar pejabat pun boleh)
Masa penggunaan bila-bila shj (24/7)
Menggunakan browser (eg : Internet Explorer, Firefox, Chrome dll). Disarankan firefox
Selenggaraan dan back-up tanggungjawab kami
Anda cuma guna sahaja...peace of mind!
Data dijamin selamat. Backup dijalankan secara berjadual ke 3 buah server kami

Keperluan tambahan

Sekiranya pihak sekolah mahukan satu salinan resit disimpan dalam bentuk hardcopy :-

  • Printer Dot matrix (Panasonic KX-P 1121)
  • Kertas komputer 9" x 11 1/2" 2-ply 2-up
  • (printer dan kertas adalah optional, bagi yang mahukan resit dicetak dalam 2 salinan (satu simpanan ibubapa dan satu simpanan sekolah)

Screenshot


Berikut dipaparkan sebahagian screenshot sistem ini sebagai sedikit gambaran.

LOGIN PAGE

- mengandungi login pengguna dan juga login ibubapa



MUKA DEPAN

- layout yang ringkas dan kemas memudahkan pengguna melayari dan menggunakan sistem



CONTOH RESIT

- header resit yang boleh dicustomized mengikut maklumat sekolah dan juga logo









Kandungan Menu SKY Online


MENU  DATA menyimpan maklumat ibubapa, pelajar, kelas serta yuran yang dikenakan untuk setiap pelajar
MENU BAYAR  merekod dan mencetak resit semua jenis yuran (tahunan, bulanan, pembelian buku, umum dan yuran sekeluarga)
MENU PERTANYAAN memudahkan pihak sekolah memantau dan menyemak laporan kedudukan kutipan yuran (tunggakan dan kutipan)
MENU TETAPAN membolehkan pihak sekolah menetapkan nama kelas, nama yuran, harga yuran, nama pengguna dll mengikut keperluan masing-masing
MENU IBUBAPA membolehkan ibubapa melihat rekod bayaran anak masing-masing dan membuat bayaran secara online (jika sekolah melanggan modul bayaran online)


Sokongan


Mendapat kebenaran dan sokongan pihak Jabatan Agama Islam Selangor (Bahagian Pendidikan).



Projek SKY Online ini merupakan satu projek yang menerima bantuan dana Innofund dari Kementerian Sains, Teknologi dan Innovasi pada tahun 2011. Projek yang dijalan selama setahun dan di bawah pemantauan MOSTI ini telah menghasilkan SKY Online.




Berita


Pengguna SKY di sana-sini

     
    
Presentation SKY di Pusat Pengajian Al-Quran Al-Itqaan


Latihan Penggunaan SKY Online di SK Saujana Utama
   

Laporan Mengenai SKY Online di dalam GTP'S Annual Report 2012
http://www.pemandu.gov.my/gtp/annualreport2012/Downloads-@-Downloads.aspx

 

Pendaftaran Cap Dagangan kami telah diluluskan...





Iklan kami di Sinar Harian 3/18 Oktober 2012



Iklan kami di Majalah IK April 2012



Iklan kami di Sinar Harian 7, 9 dan 11 Disember 2011



Pelanggan Kami

1.   Kafa Integrasi Darul Syahadah, Sg Buloh
2.   Kafa Integrasi Madinatul Ilmi, Sg Buloh
3.   Tadika & Taski AsSofea, Johor Bahru
4.   Sekolah Rendah Islam Omar Zuhdi, Sg Buloh
5.   Kafa Intergrasi AsSyakirin, Cheras
6.   Sekolah Rendah Islam AsSyakirin, Cheras
7.   Kafa Intergrasi Islahiah, Ampang
8.   Madrasah Pra-Tahfiz Al-Mukarramah, Kajang
9.   Tadika Si Kecil Pintar (Little Caliphs), Sg Buloh
10. Tadika Cahaya Mutiara (Q-Dees), Sg Buloh
11. Kafa Integrasi Al-Raudhah, Puchong
12. Sekolah Agama Rakyat Al-Hidayah & Tadika Ummi, Sabah
13. Tadika Tahfiz Al-Hakim, Dungun
14. Sekolah Kebangsaan Puchong Utama 2, Puchong
15. Tadika Pintar Bistari, Pasir Gudang
16. Pusat Tuisyen GVL, Sg Buloh
17. Sek. Men. Agama Al-Khairiah Al-Islamiah, Mersing
18. Tadika Abim, Sg Petani
19. Sekolah Rendah Islam Darul Aman, Alor Setar
20. Tadika Rama-rama Impian, Klang
21. Taska Rama-rama Impian, Klang
22. Sekolah Kebangsaan Saujana Utama, Sg Buloh
23. Kafa Integrasi Al-Insan, Shah Alam
24. Sekolah Rendah Islam Integrasi Sg Chinchin, Gombak
25. Sekolah Islam Al-Imtar, Ampang
26. Sekolah Menengah Agama Arabiah, Kluang
27. Tadika Tiara Bistari, Kuantan
28. Kafa Raudathul Amal, Sg Buloh
29. Tadika Genius Aero Kids, Sepang
30. Kelas Bimbingan Dewan Guthrie, Bkt Jelutong
31. Tadika Sayangku Pintar (Little Caliphs), Sg. Buloh
32. Sekolah Rendah Agama Sg. Sekamat, Kajang
33. Sekolah Rendah Ummi, Alor Setar
34. Asuhan dan Tadika Ummi, Alor Setar
35. Koperasi Pembangunan Insan Wilayah Utara Bhd, Kedah
36. Sekolah Agama Kafa Intergrasi Al-Hikmah, Subang Bestari
37. Pusat Pengajian Agama Miftahul Uloom, Bandar Tasik Selatan
38. Kafa Tulen Masjid Azzubair Ibnul Awwam, Cheras
39. Sekolah Rendah Islam Sri Hidayatul Iman, Bandar Tasik Puteri, Rawang
40. Maahad Darul Furqan, Pendang Kedah
41. Al-Wehdah, Kg. Rantau Panjang, Klang
42. Sekolah Menengah Kebangsaan Saujana Utama, Sg Buloh
43. Maths Catch Centre, Shah Alam
44. Sekolah Rendah Agama Integrasi Tengku Ampuan Fatimah, Klang
45. Sekolah Rendah Islam Pintar Caw Paka, Terengganu
46. SMU (A) Al-Kauthar, Kota Bharu, Kelantan
47. Ma'had As-Syatirie, Alor Setar, Kedah

PELANGGAN SKY ONLINE

1.   Kafa Integrasi Darul Syahadah, Sg Buloh
2.   Kafa Intergrasi AsSyakirin, Cheras
3.   AsSyakirin Learning Group, Cheras Utama
4.   AsSyakirin Learning Group, Bandar Seri Putra, Bangi
5.   Abqary Kidz, Saujana Utama 2, Sg Buloh
6.   Abqary Kidz, Saujana Utama 3. Sg Buloh
7.   Abqary Kidz, Sungai Buloh Country Resort, Sg Buloh
8.   Sekolah Kebangsaan Saujana Utama, Sg Buloh
9.   Sekolah Kebangsaan Bukit Jelutong, Shah Alam
10. Institut Tahfiz Al Hakim, Dungun, Terengganu
11. Tadika Seri Iman Intelek, Kuantan, Pahang
12. Kinderland Management Services, Temerloh, Pahang
13. Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Jelutong, Shah Alam
14. Kafa Integrasi Al-Waani, Bandar Tun Hussein Onn, Cheras
15. Al-Baghdadi Learning Centre, TTDI, K.Lumpur
16. Tadika Cilik, Changlun, Kedah
17. Tadika Tunas Ilmu, Lembah Keramat, K.Lumpur
18. Pusat Pengajian Al-Quran Al-Itqaan, Ampang
19. Tadika Comelku Bestari, Cyberjaya
20. Tadika Generasi Ilmuan, Bandar Baru Bangi
21. Tadika Anakku Adiwarna, Tg Malim, Perak
22. Tadika Si Kecil Soleh, Bandar Baru Bangi
23. Tadika Mahligai Ilmu, Kajang
24. Sekolah Rendah Islam Madinatul Ilmi, Sg Buloh
25. Sekolah Rendah Islam Integrasi Pintar Bukit Jelutong, Shah Alam
26. Maahad Tahfiz An Nahdhoh, Bukit Mertajam, Pulau Pinang
27. Sekolah Rendah Islam Saujana Impian, Kajang, Selangor
28. Tadika Aulad Pintar (Little Caliphs Pasir Tumboh), Kota Bharu, Kelantan
29. Pusat Pendidikan Ilham Bestari, Teluk Intan, Perak
30. Sekolah Rendah Islam El-Mateen, Bandar Puteri Klang
31. Tadika/Taska Ummieku, Saujana Utama, Sg Buloh
32. Pusat Tuisyen Pakar Permata, Hulu Langat, Selangor
33. Sekolah Rendah Islam Iqra' AlHafiz, Denai Alam, Selangor
34. Tadika Lestari Perdana, Kuantan, Pahang
35. Taska Permata Nasyrah, KPDN, Putrajaya
36. Pusat Perkembangan Kanak2 Anugerah Bestari, Ampang Jaya
37. Pusat Perkembangan Kanak2 Anugerah Bestari, Pandan Jaya
38. Pusat Perkembangan Kanak2 Anugerah Bestari, Mahkota Cheras
39. Sekolah Rendah Islam Integrasi Pintar Saujana Utama, Sg Buloh
40. Tadika Seri Permai, Kuantan
41. Sekolah Rendah Islam Darul Ulum, Seri Pristana, Sg Buloh
42. Sekolah Rendah Islam Integrasi Hira', Shah Alam
43. Sekolah Menengah Agama Hira', Shah Alam
44. UniSmart, Unisel, Bestari Jaya
45. Persatuan Penduduk Jalan DC3, Desa Coalfields, Sg Buloh
46. Pusat Pengajian Al-Quran Darul Kautsar, Bachok, Kelantan
47. Tadika/Taska/Pusat Jagaan Seri Zamrud, Kuantan
48. Pusat Tuisyen Akademi Super, Shah Alam, Selangor
49. Taska Zurah, Johor Bharu, Johor
50. Tadika Al Azhar Bestari, Kedah
51. SRI Integrasi Pintar B.Jelutong Denai Alam
52. Rangkaian Al Baghdadi Bandar Penggaram, Johor
53. Bondamama Kids Centre, KL
54. PIBG Sek Ren Agama Bersepadu (SABK) BATU PAHAT
55. Maahad Tahfiz An Nahdhoh Pulau Pinang (MATAN)
56. Evolution Creative Islamic Montessori, Kedah
57. Tadika Khalifah Elit, Johor Bharu
58. APC Puncak Alam, Selangor
59. Tadika Inovatif Ceria Pintar, Kedah
60. Pasti Aisyah, Saujana Utama, Selangor
61. Maahad Muhammadi, Gua Musang, Kelantan
62. Al Baghdadi Playtime Centre, Bandar Seri Permaisuri, Cheras
63. Smart Soleh Integrated Preschool, Taman Midah, Cheras
64. Maths Catch Centre, Ampang
65. Tadika Elit Ceria, Johor Bharu
66. Taska Anugerah Bestari (Memanda), Ampang
67. Pusat Tarbiah Hafaz Al-Quran Ibnu Sina, Kamunting, Perak
68. Pusat Tuisyen Cahaya Bistari, Temerloh, Pahang
69. Sekolah Rendah Islam Nurul Hidayah Penghulu Elang, Kulim, Kedah
70. Tadika Naluri Bestari Iman, Shah Alam
71. Pusat Tuisyen Lembah Ilmu, Ampang
72. Anugerah Bestari Child Enrichment Centre, Wangsa Maju
73. Pusat Tuisyen Era Gigih, Kuantan, Pahang
74. Sekolah Rendah Islam Tahfiz Kota Warisan, Selangor
75. Maahad Tahfiz Al-Quran Arraudhah, Kota Bharu, Kelantan
76. Al Baghdadi Bangi Perdana
77. Al Baghdadi Playtime Center Pantai Dalam
78. Sekolah Rendah Islam Integrasi At -Taqwa, Banting, Selangor
79. Al-Baghdadi Puncak Alam, Selangor
80. Tadika Anugerah Bestari (B.Baru Ampang)
81. Tadika Tasneem Bestari (Alor Setar)
82. Tadika Tasneem Pintar, Tmn Maheran, Kedah
83. Tadika Tasneem Bestari, Tmn Permai, Kedah
84. Tadika Tasneem Pintar, Tmn Pulasan, Kedah
85. Tadika Tasneem Bestari, Changlun, Kedah
86. SAR Kafa Al-Hidayah Ad-Diniah, Kuantan
87. Pusat Tuisyen Didik Bistari, Kuantan
88. Tadika Bestari, Manggatal, Sabah
89. Taska Ria Bestari, Manggatal, Sabah
90. Sekolah Rendah Islam Al-Madani, Shah Alam
91. SAR Kafa Baitul Huda Cenderawasih, Kuantan
92. Sek Men Agama Makarimul Akhlak, Langgar, Kedah
93. Sekolah Kebangsaan Pelangai, Bentong, Pahang
94. PIBG Sekolah Kebangsaan Klang Gate
95. SAR KAFA BAITUL HUDA CENDERAWASIH, Kuantan
96.
TPI Kids Centre, Kuantan
97.
Maahad Darul Furqan, Kedah
98.
SAR Kafa Al-Hidayah Ad-Diniah, Kuantan
99. Tadika Mutiara Albaghdadi (APC Taman Mutiara Rini)
100. Tadika Kasih Sejati
101.
MAAHAD TAHFIZ ANNUR GOMBAK
102. Tadika Raudhah Imtiaz
103. Kafa Integrasi An-Najahiyah, Shah Alam
104.
AL BAGHDADI PLAYTIME CENTRE SIMPANG RENGGAM

Perkhidmatan selepas belian

Pihak kami menyediakan bantuan untuk memudahkan pihak sekolah mengisi maklumat terutama pengisian maklumat penetapan yuran. Prinsip kami, bukan sekadar menjual, kami akan bantu sehingga SKY benar-benar dapat digunakan.

Bantuan akan diberikan melalui :

Call Email SMS Whatsapp

Cara Pembelian

Ingin mencuba dan melihat sendiri bagaimana sistem ini berfungsi terlebih dahulu?
Kami menyediakan DEMO SITE utk anda cuba dan lihat menggunakan data2 percubaan yg telah kami sediakan.
Dapatkan Demo Site dengan klik butang di bawah



atau

Anda sudah faham dan jelas tentang sistem ini, dan ingin teruskan dengan pembelian?
Klik butang di bawah dan isikan borang tempahan dan ikuti arahan selanjutnya yg diberikan.



Hubungi kami

Sebarang pertanyaan, sila hubungi kami :-

 
(SA-0109255-M)

email          : sales.skyonline@gmail.com
sms            : 019 - 395 4573
facebook    : http://www.facebook.com/SistemKutipanYuran

ATAU

Anda boleh bertanya terus dgn kami di Live Help di kiri website ini ketika kami sedang Online.

Disclaimer: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan pada manual. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada pengguna di atas penggunaan produk ini. Kami juga tidak bertanggungjawab  sekiranya berlaku  sebarang masalah  pd modul sms dan modul bayaran online  yg berpunca dari pihak pembekal kami.