[UTAMA]   [CARA PEMBELIAN]   [HUBUNGI KAMI]

AWAS : Cara ini bakal menyebabkan kutipan yuran sekolah anda menjadi lebih mudah, cepat dan kemas!

"INGINKAN CARA YANG LEBIH MUDAH MENGURUSKAN KUTIPAN YURAN SEKOLAH/KAFA/TADIKA/PUSAT TUISYEN/PIBG ANDA?"

Kini, anda tidak perlu lagi menggunakan BUKU RESIT dan FAIL REKOD YURAN untuk merekod bayaran yuran. Semuanya boleh dilakukan dengan kaedah mudah kami ini.


Assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh dan salam sejahtera

Tahukah anda merekod bayaran yuran dengan lebih sistematik sebenarnya amat penting di dalam menguruskan kutipan yuran. Sekiranya rekod bayaran tidak diurus sebaiknya, anda berisiko : -

KEHILANGAN MAKLUMAT sekiranya buku resit anda hilang/rosak
jumlah kutipan anda tidak 100% sekaligus MENJEJAS KOS OPERASI
pekerja anda dengan mudah boleh mengubahsuai maklumat bayaran sekaligus PECAH AMANAH dengan duit yuran anda
ibubapa akan HILANG KEPERCAYAAN dengan anda apabila sering berlaku kesilapan rekod bayaran

Sebelum saya meneruskan penerangan mengenai kaedah kami ini, saya ingin tahu adakah anda :-

Pengurusan Kafa Integrasi, SRA, Pengusaha Tadika, Maahad, Pusat Tuisyen, AJK PIBG, Taska atau Persatuan Penduduk?
Bertanggungjawab menerima bayaran yuran dari ibubapa?
Inginkan rekod bayaran yuran anda lengkap dan mudah dicapai?
Inginkan laporan kutipan dan tunggakan boleh dikeluarkan dengan segera?
Ingin mencapai jumlah kutipan 100% setiap bulan?

dan adakah anda pernah mengalami situasi-situasi seperti ini?

PENAT NAK TULIS RESIT
, terutama ketika waktu gaji, ramai yang datang untuk bayar yuran, sehingga lenguh tangan dibuatnya

Bukan setakat tulis resit sahaja, kena tulis dalam buku rekod bayaran lagi, dah jadi DUA KALI KERJA...tak habis-habis menulis

Bila semuanya direkod secara bertulis, LAMBAT dan SUSAH nak KENALPASTI SIAPA yang BELUM BAYAR..untuk menyemak, terpaksa belek satu per satu dalam buku rekod bayaran...boleh juling mata

Bila pihak pengurusan perlukan LAPORAN kutipan yuran, SUSAHnya nak BUAT, silap-silap seminggu pun belum tentu siap

Setiap bulan, mesti ada ibubapa yang lambat bayar, kadang-kadang sampai berbulan-bulan tak bayar. Dah kena TULIS SURAT PERINGATAN pula, menulis lagi!

atau...pernahkah anda terfikir, alangkah seronoknya kalau......

Anda tak perlu lagi menulis sana sini, hanya klik klik je resit dah siap dicetak

Anda tak perlu lagi buat kerja dua kali, rekod bayaran direkod secara automatik selepas resit dicetak

Anda hanya perlu klik klik sahaja, senarai nama pelajar yang belum bayar dah tersedia. Bukan setakat tu saja, anda boleh asingkan ikut kelas atau secara keseluruhan kelas lagi

Bila pihak pengurusan minta laporan kutipan yuran, dengan tersenyum anda boleh terus berikan pada mereka, tak perlu tunggu seminggu, seminit je dah siap

Anda tak perlu susah-susah menulis surat peringatan lagi, yang belum tentu sampai ke tangan ibubapa. Hanya sekali klik, peringatan melalui sms terus masuk ke telefon bimbit ibubapa. Kalau tak bayar juga, klik lagi dan lagi...sampai dia bayar...hehe

Jika anda menjawab YA utk semua di atas...
Anda WAJIB baca lebih lanjut kerana kami ada jawapan untuk masalah anda.....

Sebelum tu, kami nak cerita sikit sejarah kami.........



Pada tahun 2007, kami mendapat peringatan dari Kafa tempat anak kami bersekolah yg mengatakan kami belum bayar yuran. Maka, terperanjatlah kami, kami dah bayar semua yuran, kenapa mereka kata kami belum bayar??

Makanya, kami pon pergilah menemui pihak sekolah. Setelah dikaji, rupa-rupanya mereka ada masalah dengan kaedah merekod bayaran yuran. Ada yg belum dikemaskini, ada yg sengaja tidak direkod....yg mana menyebabkan sebilangan pelajar dikatakan belum bayar yuran.

Setelah berbincang, kami pon menawarkan diri utk membina satu sistem utk membantu Kafa tersebut. Maka, terhasillah satu sistem yang dinamakan SISTEM KUTIPAN YURAN (SKY) utk membantu mereka menyelesaikan masalah mereka tadi.

Jadi, sistem ini kami bina secara in-house di KAFA tersebut. Dibina secara in-house bermakna, sistem ini telah  dibina dan dipertingkatkan berdasarkan keperluan dan kemudahan mereka sehingga ianya benar-benar berfungsi sepertimana dikehendaki.

Alhamdulillah, setelah mereka menggunakan sistem kami, tiada lagi masalah keciciran rekod dan juga penyelewengan wang yuran oleh insan2 yg tak berkenaan.....

Selepas itu, kami pertingkatkan lagi sistem kami berdasarkan maklumbalas dari pelanggan-pelanggan kami yg lain....supaya ianya lebih menepati keperluan semua pelanggan kami.


Pada 2011, kami menambahbaik Sistem Kutipan Yuran (SKY) kepada versi online, dan kami dinamakan 



Apa itu SKY Online?

Merupakan satu sistem atau aplikasi online yg bertujuan utk memudahkan segala urusan berkaitan kutipan yuran.

Ianya merupakan satu sistem yg lengkap yg mampu merekod pelbagai jenis yuran, mencetak resit, mengeluarkan laporan, menghantar peringatan dan juga menerima bayaran yuran secara online.

Sangat sesuai digunakan oleh Tadika, Kafa Integrasi, SRA, Maahad, PiBG, Pusat Tuisyen, Taska dan juga Persatuan Penduduk. Boleh juga digunakan oleh mana2 organisasi yg mempunyai bayaran yuran berkala.

Apa kelebihan versi Online?

Untuk Anda :

Anda boleh guna sistem ni dari mana-mana komputer/smartphone tanpa perlu sentiasa berada di pejabat
Anda tak perlu risau kalau komputer anda rosak, anda masih boleh gunakan sistem di komputer lain
Jika anda ada byk cawangan, anda tak perlu pergi ke setiap cawangan utk guna sistem
Anda tak perlu fikir tentang back-up dan maintenance....semua tu tanggungjawab kami

Untuk IbuBapa
Boleh buat semakan rekod bayaran anak sendiri bila2. Nak terus buat bayaran pon boleh, kalau melanggan modul bayaran online

Untuk Kami
Lebih mudah utk kami menambahbaik dan memberikan khidmat bantuan yg terbaik utk anda

Bagaimana SKY Online berfungsi?


Apabila seorang pelajar/ibubapa datang untuk membayar yuran:-

  1. Guru/Kerani akan mencari nama pelajar di dalam SKY
  2. Setelah SKY memaparkan nama pelajar tersebut, guru/kerani boleh mengetahui status bayaran dan tunggakan pelajar tersebut
  3. Hanya klik pada item yang hendak dibayar, SKY akan menjana noresit dan resit sudah sedia untuk dicetak.
Sekiranya ibubapa tidak berkesempatan untuk hadir ke sekolah, Ibubapa boleh membayar yuran secara online menggunakan menu ibubapa yang hanya memaparkan maklumat yuran anak-anaknya sahaja. Bayaran boleh dibuat melalui SKY dengan cara pindahan wang/kredit kad/MEPS FPX

Gambarajah di bawah menerangkan dengan ringkas bagaimana SKY Online berfungsi





Kelebihan SKY Online


Kepada Pihak Pengurusan
Login pengguna -
Sistem dapat mengesan siapa yang merekod data
Hanya pengguna Administrator yg boleh ubahsuai data
Kaedah carian yang cepat - pengguna boleh mencari maklumat dengan cepat
Maklumat ibubapa (cth : no untuk dihubungi) dan pelajar (cth : no surat beranak) boleh didapati dengan mudah
Status jumlah bayaran dan tunggakan boleh didapati bila-bila masa, tanpa perlu menunggu buku-buku resit dari guru/kerani dikumpul dan dikira
Pemantauan jumlah bayaran dan tunggakan secara individu, kelas dan keseluruhan sekolah


Kepada Guru/Kerani
Kutipan yuran yang mudah dan cepat - pengguna hanya perlu mencari nama pelajar, dan klik dibahagian yuran yang ingin dibayar, sistem akan mengeluarkan noresit secara automatik. Pengguna boleh terus mencetak resit (tidak perlu menulis lagi)
Serahan yang lengkap dan kemas - Serahan kutipan yuran boleh dilakukan dengan mudah. Sistem akan mengeluarkan senarai mengikut tarikh yang dikehendaki dan menjumlahkan sekali kutipan hari tersebut. Tiada lagi perlu menulis senarai yang panjang dan mengira jumlah satu persatu.
Senarai nama pelajar mengikut kelas boleh diambil bila-bila masa dan terkini
Guru kelas boleh memantau kutipan yuran kelas mereka dengan mudah
Boleh mengetahui jika Yuran Sekeluarga pelajar kelasnya dibayar oleh adik beradik pelajar tersebut di kelas lain


Kepada IbuBapa
Tidak perlu pergi ke kelas setiap anak untuk membayar yuran, SKY akan menyenaraikan nama anak-anak ibubapa tersebut dan memudahkan urusan pembayaran yuran mereka
Boleh memantau dan membuat bayaran secara online terus kepada SKY dan menerima resit tanpa perlu pergi ke sekolah.


Testimoni Pelanggan Kami

Sehingga kini, kami telah membimbing lebih 30 buah sekolah sehingga mereka telah benar-benar berjaya mempunyai rekod bayaran yuran yang lengkap...30 buah sekolah ini adalah yang sentiasa berhubung dengan kami untuk berbincang.

Manakala pelanggan selebihnya mungkin juga telah berjaya senyap-senyap :) kerana SKY memang mudah digunakan. Di bawah ini adalah antara testimoni dari pelanggan kami dari 30 buah sekolah tersebut...





"Kalau dulu susah sikit nak dapat laporan yuran yang lengkap, proses mengemaskini maklumat mengambil masa yang lama. Nak cari maklumat pelajar juga susah, nak kena cari fail. Sekarang semuanya dihujung jari...."

Ustazah Siti Arbaiyah bt Mokhtar
KAFA Integrasi Darul Syahadah

"SKY byk membantu pengurusan kutipan yuran kami menjadi lebih cepat dan kemas. SKY juga membantu kami utk dptkan data2 yg diperlukan utk membuat laporan audit. Walaupun harganya lebih murah dr aplikasi lain..namun ianya menepati semua keperluan kami. Dari segi khidmat pelanggan..mrk sedia mbantu kami bila2 diperlukan..."

Ustazah Hjh Maimunah bt Semaon
Guru Besar
KAFA Integrasi As-Syakirin

"Dengan SKY, mudah utk saya mengetahui siapa yg masih belum membayar yuran walaupun bilangan pelajar saya ramai. Laporan audit saya juga mudah disediakan kerana maklumat yg diperlukan semuanya telah ada dlm SKY. SKY merupakan satu sistem yg mudah dan senang digunakan.."

Ustaz Ahmad Radzuan Hj Hassan
KAFA Integrasi Islahiah

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan keperluan pengguna.

Ciri-ciri dan Keperluan

Ciri-ciri dan Keperluan

Anda tidak perlu menyediakan server
Sistem dan data disimpan di server kami 
Tiada pemasangan perlu dilakukan di tempat anda

Kemaskini dan pembetulan akan diberikan secara berterusan
Capaian internet diperlukan
Boleh digunakan dari mana-mana komputer/smartphone/tablet yang mempunyai capaian internet (di luar pejabat pun boleh)
Masa penggunaan bila-bila shj (24/7)
Menggunakan browser (eg : Internet Explorer, Firefox, Chrome dll). Disarankan firefox
Selenggaraan dan back-up tanggungjawab kami
Anda cuma guna sahaja...peace of mind!
Data dijamin selamat. Backup dijalankan secara berjadual ke 3 buah server kami

Keperluan tambahan

Sekiranya pihak sekolah mahukan satu salinan resit disimpan dalam bentuk hardcopy :-

  • Printer Dot matrix (Panasonic KX-P 1121)
  • Kertas komputer 9" x 11 1/2" 2-ply 2-up
  • (printer dan kertas adalah optional, bagi yang mahukan resit dicetak dalam 2 salinan (satu simpanan ibubapa dan satu simpanan sekolah)

Screenshot


Berikut dipaparkan sebahagian screenshot sistem ini sebagai sedikit gambaran.

LOGIN PAGE

- mengandungi login pengguna dan juga login ibubapa



MUKA DEPAN

- layout yang ringkas dan kemas memudahkan pengguna melayari dan menggunakan sistem



CONTOH RESIT

- header resit yang boleh dicustomized mengikut maklumat sekolah dan juga logo









Kandungan Menu SKY Online


MENU  DATA menyimpan maklumat ibubapa, pelajar, kelas serta yuran yang dikenakan untuk setiap pelajar
MENU BAYAR  merekod dan mencetak resit semua jenis yuran (tahunan, bulanan, pembelian buku, umum dan yuran sekeluarga)
MENU PERTANYAAN memudahkan pihak sekolah memantau dan menyemak laporan kedudukan kutipan yuran (tunggakan dan kutipan)
MENU TETAPAN membolehkan pihak sekolah menetapkan nama kelas, nama yuran, harga yuran, nama pengguna dll mengikut keperluan masing-masing
MENU IBUBAPA membolehkan ibubapa melihat rekod bayaran anak masing-masing dan membuat bayaran secara online (jika sekolah melanggan modul bayaran online)


Sokongan


Mendapat kebenaran dan sokongan pihak Jabatan Agama Islam Selangor (Bahagian Pendidikan).



Projek SKY Online ini merupakan satu projek yang menerima bantuan dana Innofund dari Kementerian Sains, Teknologi dan Innovasi pada tahun 2011. Projek yang dijalan selama setahun dan di bawah pemantauan MOSTI ini telah menghasilkan SKY Online.




Berita


Pengguna SKY di sana-sini

     
    
Presentation SKY di Pusat Pengajian Al-Quran Al-Itqaan


Latihan Penggunaan SKY Online di SK Saujana Utama
   

Laporan Mengenai SKY Online di dalam GTP'S Annual Report 2012
http://www.pemandu.gov.my/gtp/annualreport2012/Downloads-@-Downloads.aspx

 

Pendaftaran Cap Dagangan kami telah diluluskan...





Iklan kami di Sinar Harian 3/18 Oktober 2012



Iklan kami di Majalah IK April 2012



Iklan kami di Sinar Harian 7, 9 dan 11 Disember 2011



Pelanggan Kami

SELANGOR & WILAYAH PERSEKUTUAN

Kafa Integrasi Darul Syahadah, Sg Buloh
Kafa Intergrasi AsSyakirin, Cheras
AsSyakirin Learning Group, Cheras Utama
AsSyakirin Learning Group, Bandar Seri Putra, Bangi
Abqary Kidz, Saujana Utama 2, Sg Buloh
Abqary Kidz, Saujana Utama 3. Sg Buloh
Abqary Kidz, Sungai Buloh Country Resort, Sg Buloh
Sekolah Kebangsaan Saujana Utama, Sg Buloh
Sekolah Kebangsaan Bukit Jelutong, Shah Alam
Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Jelutong, Shah Alam
Kafa Integrasi Al-Waani, Bandar Tun Hussein Onn, Cheras
Al-Baghdadi Learning Centre, TTDI, K.Lumpur
Tadika Tunas Ilmu, Lembah Keramat, K.Lumpur
Pusat Pengajian Al-Quran Al-Itqaan, Ampang
Tadika Comelku Bestari, Cyberjaya
Tadika Generasi Ilmuan, Bandar Baru Bangi
Tadika Si Kecil Soleh, Bandar Baru Bangi
Tadika Mahligai Ilmu, Kajang
Sekolah Rendah Islam Madinatul Ilmi, Sg Buloh
Sekolah Rendah Islam Integrasi Pintar Bukit Jelutong, Shah Alam
Sekolah Rendah Islam Saujana Impian, Kajang, Selangor
Sekolah Rendah Islam El-Mateen, Bandar Puteri Klang
Tadika/Taska Ummieku, Saujana Utama, Sg Buloh
Pusat Tuisyen Pakar Permata, Hulu Langat, Selangor
Sekolah Rendah Islam Iqra' AlHafiz, Denai Alam, Selangor
Taska Permata Nasyrah, KPDN, Putrajaya
Pusat Perkembangan Kanak2 Anugerah Bestari, Ampang Jaya
Pusat Perkembangan Kanak2 Anugerah Bestari, Pandan Jaya
Pusat Perkembangan Kanak2 Anugerah Bestari, Mahkota Cheras
Sekolah Rendah Islam Integrasi Pintar Saujana Utama, Sg Buloh
Sekolah Rendah Islam Darul Ulum, Seri Pristana, Sg Buloh
Sekolah Rendah Islam Integrasi Hira', Shah Alam
Sekolah Menengah Agama Hira', Shah Alam
UniSmart, Unisel, Bestari Jaya
Persatuan Penduduk Jalan DC3, Desa Coalfields, Sg Buloh
Pusat Tuisyen Akademi Super, Shah Alam, Selangor
SRI Integrasi Pintar B.Jelutong Denai Alam
Bondamama Kids Centre, KL
APC Puncak Alam, Selangor
Pasti Aisyah, Saujana Utama, Selangor
Al Baghdadi Playtime Centre, Bandar Seri Permaisuri, Cheras
Smart Soleh Integrated Preschool, Taman Midah, Cheras
Maths Catch Centre, Ampang
Taska Anugerah Bestari (Memanda), Ampang
Tadika Naluri Bestari Iman, Shah Alam
Pusat Tuisyen Lembah Ilmu, Ampang
Anugerah Bestari Child Enrichment Centre, Wangsa Maju
Sekolah Rendah Islam Tahfiz Kota Warisan, Selangor
Al Baghdadi Bangi Perdana
Al Baghdadi Playtime Center Pantai Dalam
Sekolah Rendah Islam Integrasi At -Taqwa, Banting, Selangor
Al-Baghdadi Puncak Alam, Selangor
Tadika Anugerah Bestari (B.Baru Ampang)
Sekolah Rendah Islam Al-Madani, Shah Alam
PIBG Sekolah Kebangsaan Klang Gate
Maahad Tahfiz Annur Gombak
Kafa Integrasi An-Najahiyah, Shah Alam
SRI Fursan Soleh, Subang Jaya
Maahad Integrasi Tahfiz Al Itqaan, Hulu Kelang
Sekolah Rendah Islam Ar Rahimi, Tmn Bkt Subang, Shah Alam

NEGERI SEMBILAN

HQ Tadika Mukmin Kreatif, Nilai

TERENGGANU

Institut Tahfiz Al Hakim, Dungun, Terengganu
Tadika Raudhah Imtiaz, Kemaman, Terengganu

PAHANG

Tadika Seri Iman Intelek, Kuantan, Pahang
Kinderland Management Services, Temerloh, Pahang
Tadika Lestari Perdana, Kuantan, Pahang
Tadika Seri Permai, Kuantan
Tadika/Taska/Pusat Jagaan Seri Zamrud, Kuantan
Pusat Tuisyen Cahaya Bistari, Temerloh, Pahang
Pusat Tuisyen Era Gigih, Kuantan, Pahang
SAR Kafa Al-Hidayah Ad-Diniah, Kuantan
Pusat Tuisyen Didik Bistari, Kuantan
SAR Kafa Baitul Huda Cenderawasih, Kuantan
Sekolah Kebangsaan Pelangai, Bentong, Pahang
SAR Kafa Baitul Huda Cenderawasih, Kuantan
TPI Kids Centre, Kuantan
SAR Kafa Al-Hidayah Ad-Diniah, Kuantan
Tadika Kasih Sejati, Indera Mahkota, Kuantan

KEDAH

Tadika Cilik, Changlun, Kedah
Tadika Al Azhar Bestari, Kedah
Evolution Creative Islamic Montessori, Kedah
Tadika Inovatif Ceria Pintar, Kedah
Sekolah Rendah Islam Nurul Hidayah Penghulu Elang, Kulim, Kedah
Tadika Tasneem Bestari (Alor Setar)
Tadika Tasneem Pintar, Tmn Maheran, Kedah
Tadika Tasneem Bestari, Tmn Permai, Kedah
Tadika Tasneem Pintar, Tmn Pulasan, Kedah
Tadika Tasneem Bestari, Changlun, Kedah
Sek Men Agama Makarimul Akhlak, Langgar, Kedah
Maahad Darul Furqan, Kedah

PERAK

Tadika Anakku Adiwarna, Tg Malim, Perak
Pusat Pendidikan Ilham Bestari, Teluk Intan, Perak
Pusat Tarbiah Hafaz Al-Quran Ibnu Sina, Kamunting, Perak

PULAU PINANG

Maahad Tahfiz An Nahdhoh, Bukit Mertajam, Pulau Pinang

KELANTAN

Tadika Aulad Pintar (Little Caliphs Pasir Tumboh), Kota Bharu, Kelantan
Pusat Pengajian Al-Quran Darul Kautsar, Bachok, Kelantan
Maahad Muhammadi, Gua Musang, Kelantan
Maahad Tahfiz Al-Quran Arraudhah, Kota Bharu, Kelantan

JOHOR

Taska Zurah, Johor Bharu, Johor
Rangkaian Al Baghdadi Bandar Penggaram, Johor
PIBG Sek Ren Agama Bersepadu (SABK) BATU PAHAT
Tadika Khalifah Elit, Johor Bharu
Tadika Elit Ceria, Johor Bharu
Tadika Mutiara Albaghdadi (APC Taman Mutiara Rini)
Al Baghdadi Playtime Centre, Simpang Renggam, Johor

SABAH

Tadika Bestari, Manggatal, Sabah
Taska Ria Bestari, Manggatal, Sabah
Sekolah Rendah Islam Kota Kinabalu, Kota Kinabalu


FAQ

Perlu capaian internet utk guna SKY Online?
Ya, perlu.
Adakah pihak SKY Online akan datang ke tpt kami utk pemasangan?
Tidak. Sistem ini dibekalkan secara online. Kami akan berikan url, username, password dan manual utk rujukan.
Saya tak pandai IT, senang ke nak guna sistem ni?
Insya Allah mudah. Ramai pengguna kami dpt gunakan tanpa masalah. Kami juga akan berikan manual dan bimbingan berterusan.
Adakah pihak SKY Online akan datang utk berikan latihan gunakan sistem ni?
Buat masa ni kami hanya menyediakan latihan dan bimbingan menerusi media online seperti call, whatsapp, email dan juga remote support.
Yuran bulanan pelajar berbeza antara satu sama lain, boleh ke?
Ya, boleh. Selain yuran yang berbeza, harga juga boleh berbeza.
Yuran tahunan berbeza antara setiap darjah, boleh ke?
Ya, boleh. Selain item yg berbeza, harga juga boleh berbeza antara setiap darjah
Boleh ke saya ubah resit bayaran yg telah direkod?
Boleh. Hanya administrator shj yg boleh. User biasa tak boleh.
Saya ada bbrp cawangan, boleh saya guna 1 akaun SKY sahaja?
Boleh, sekiranya anda tiada masalah mempunyai rekod bayaran yg bercampur.
Saya ada bbrp cawangan, tapi logo dan alamat berbeza, boleh gunakan 1 akaun SKY shj?
Boleh, sekiranya anda tiada masalah semua cawangan menggunakan resit yg menggunakan logo dan alamat yg sama. Tapi sebaiknya gunakan akaun SKY yg berbeza.
Kalau saya melanggan SKY utk sebulan dahulu, kemudian saya nak langgan secara tahunan, boleh?
Boleh, tiada masalah
Kalau saya ingin menambah modul sms atau modul bayaran online kemudian, boleh?
Boleh, tiada masalah
Kalau saya melanggan hanya sebulan thn ini, thn depan saya langgan lagi sebulan, data2 saya masih ada?
Sekiranya terdapat jarak yg lama antara langganan, kami akan archivekan data2. Bermakna utk langganan baru, tn kena isi semula data2.
Berapa user boleh guna sistem ni?
Unlimited. Tn boleh create user di menu daftar pengguna.
Berapa data pelajar saya boleh masukkan dalam sistem?
Unlimited.
Boleh ke saya pakai printer biasa utk cetak resit?
Boleh. Kalau nak 2 salinan, kena print 2 copies. Kalau pakai printer dot matriks boleh guna kertas yg berkarbon utk 2 salinan.
Saiz resit besar mana?
Separuh A4
Kalau saya bayar hari ni, bila saya boleh guna sistem?
Utk siapkan sistem sekejap saja. Lps tu boleh terus guna.
Tempoh langganan juga bermula dr tarikh bayar.


Perkhidmatan selepas belian

Pihak kami menyediakan bantuan untuk memudahkan pihak sekolah mengisi maklumat terutama pengisian maklumat penetapan yuran. Prinsip kami, bukan sekadar menjual, kami akan bantu sehingga SKY benar-benar dapat digunakan.

Bantuan akan diberikan melalui :

Call Email SMS Whatsapp

Cara Pembelian

Ingin mencuba dan melihat sendiri bagaimana sistem ini berfungsi terlebih dahulu?
Kami menyediakan DEMO SITE utk anda cuba dan lihat menggunakan data2 percubaan yg telah kami sediakan.
Dapatkan Demo Site dengan klik butang di bawah



atau

Anda sudah faham dan jelas tentang sistem ini, dan ingin teruskan dengan pembelian?
Klik butang di bawah dan isikan borang tempahan dan ikuti arahan selanjutnya yg diberikan.



Hubungi kami

Sebarang pertanyaan, sila hubungi kami :-

 
(SA-0109255-M)

email          : sales.skyonline@gmail.com
sms            : 019 - 395 4573
facebook    : http://www.facebook.com/SistemKutipanYuran

ATAU

Anda boleh bertanya terus dgn kami di Live Help di kiri website ini ketika kami sedang Online.

Disclaimer: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan pada manual. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada pengguna di atas penggunaan produk ini. Kami juga tidak bertanggungjawab  sekiranya berlaku  sebarang masalah  pd modul sms dan modul bayaran online  yg berpunca dari pihak pembekal kami.